Kanotbryggan GröndalBostadsrätt, Stockholm

Oslagbart läge intill Mälaren strand

FÖRSÄLJNING PÅBÖRJAD - KONTAKTA ANSVARIG MÄKLARE FÖR MER INFORMATION

GRÖNDAL STRAND - Granne med Mälaren
I populära och citynära Gröndal, i stadsdelens kanske bästa läge intill Mälaren, ska ALM Equity skapa unika bostadsrättslägenheter.
Gröndal, som är en stadsdel inom Stockholms kommun, var tidigare en industri- och fabriksförstad med ett fåtal bostäder. Från 1940-talet och framåt genomgick Gröndal en förändring och bostadshus växte fram, däribland de internationellt prisade Stjärnhusen och Terrasshusen. Gröndal har sedan dess varit ett eftertraktat bostadsområde som liknas vid en lugn och trivsam småstad ett stenkast från Stockholm citys puls.
ALM Equity, som svarar för projektet Kanotbryggan, ska tillsammans med fyra andra byggherrar samt Stockholms stad förnya kvarteret Storseglet, numer kallat Gröndal Strand, beläget i nordvästra Gröndal. I området ska närmare 400 lägenheter byggas. Nere vid vattnet sträcker sig en lång strandpromenad från vilken du når Liljeholmen, mysiga Vinterviken och mycket mer. Gröndal Strand beräknas vara färdigställt under år 2018/2019.

KANOTBRYGGAN
Brf Kanotbryggan, med Mälaren som granne, utgörs av 52 lägenheter fördelat på två huskroppar - Backhuset och Brygghuset. I Kanotbryggan erbjuds lägenheter på 1-4 rum och kök i varierande storlek på mellan 31 och 99 kvadratmeter.
Tillsammans med arkitekt och inredningsarkitekt har exteriören såväl som interiören utformats för att passa väl in i den natursköna omgivningen. Med en sober färgskala, stora fönsterpartier och generös takhöjd får man känslan av att vara ett med naturen. Lägenheterna genomsyras av genomtänkta materialval och välplanerade planlösningar som ritats med extra omtanke kring förutsättningen för umgänge. Samtliga lägenheter är försedda med minst en balkong, uteplats eller takterrass.

BACKHUSET & BRYGGHUSET
Brf Kanotbryggan består av två huskroppar - Backhuset och Brygghuset.
Etapp 1 - Backhuset är beläget längs med Bryggvägen. I Backhusets källare och suterrängplan finns bland annat bostadsrättsföreningens garageplatser, förråd och källsorteringsrum. Huset har sex bostadsvåningar där baksidan vetter mot ett kuperat naturområde utan insyn från omkringliggande bebyggelse. Samtliga lägenheter har minst en generös balkong, uteplats eller takterrass.
Etapp 2 - Brygghuset är beläget precis vid vattnet och reser sig nio våningar högt. Samtliga större lägenheter är genomgående med fönster i tre väderstreck och två balkonger, en i fritt läge med utsikt över Mälaren och Stora Essingen samt en på motsatt sida där soldyrkaren kan njuta när solen vågar sig fram.


GRÖNDAL STRAND - Småstad i storstad
I Gröndal Strand behöver du inte tumma på något. Trots omgivningen av natur och Mälarens vatten bor du knappt 10 minuters bilfärd från Stockholm city vilket har lockat många till att slå ner sina bopålar just här. Även med kollektivtrafiken bor du nära stadskärnan, välj mellan buss och spårvagn till Liljeholmen för att sedan ta tunnelbanans röda linje till centralstationen, resan tar knappt 20 minuter. Stockholms stads satsning mycket på cykelstråk vilket gör att du enkelt kan ta dig runt med cykel på ett tryggt sätt.
Med det fantastiska läget och närheten till Mälaren och sjön Trekanten är det en oslagbar plats med möjlighet till utomhusaktiviteter året runt. På vintern spolas isen på Trekanten för skridskoåkning och fina sommardagar kan förgyllas av kanotturer runt Stora Essingen som avslutas med ett dopp i Mälaren på en av alla badplatser i närområdet.
Gröndal har ett lokalt serviceutbud med bland annat mataffär, apotek och restauranger. För den shoppingsugne ligger Liljeholmstorget Galleria endast två kilometer bort med över 90 butiker där du hittar det mesta. När Gröndal Strand färdigställts kommer det finnas en förskola i området, utöver det finns flertalet förskolor och skolor i närområdet.

Projekt
Kanotbryggan Gröndal
Ort
Stockholm
Boarea
31 - 99 kvm
Antal bostäder
52
Arkitekt
MAP Stockholm

Kontakt

Emma Westfelt
emma.westfelt@almequity.se
073-383 77 53

Mäklare: Gabriel Yilmaz
gabriel.yilmaz@fastighetsbyran.se
070-7981919