SjövillanBostadsrätt, Södertälje

Semesterboende vid havet på Oaxen

SJÖVILLAN
Med Himmelsfjärden som närmsta granne planerar vi för 15 bostadsrättshus i skärgårdsmiljö. Husen är välplanerade med stilrena materialval som knyter an till öns industriella historia. På uteplatsen kan du sitta och titta på båtarna som seglar förbi eller kanske ta ett dopp från bryggan. Även husens tomt har en stark anknytning till kalkbrottet och de kommer att vara lättskötta och bekymmerslösa. Ledorden för Sjövillan är enkelt och stilrent och vi låter naturen kring huset ha huvudrollen. Husen har en ljusgrå träfasad med fönster i aluminium. Genomgående i huset ligger parkettgolv i ek och väggarna är målat i vitt. Modernt och stilrent kök från Ballingslöv. Helkaklat badrum med kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt förvaring.

Från vardagsrummet öppnar sig stora fönsterpartier ut mot uteplatsen och Himmersfjärden. Uteplatsen förlängs mot vattnet med omgärdade grusade ytor och avslutas i en boardwalk med gemensam badstege för svalkande dopp.

OAXEN
År 1750 började man bryta kalk på Oaxen och detta höll på till 1974. Kalkindustrin har satt sin prägel på både natur och arkitektur på ön och än finns en kalkugn att skåda. När du befinner dig på Oaxen är det svårt att undgå lugnet och tystnaden. Oaxen är en verklig skärgårdsidyll. Till Oaxen tar du dig med bil på en timme från centrala Stockholm. Sista sträckan mellan fastlandet och Oaxen tar du dig via en färja som tar 5 minuter, denna går en gång per timme under större delen av dagen

Projekt
Sjövillan
Ort
Södertälje
Boarea
77 - 0 kvm
Antal bostäder
15
Storlek
3 rum
Gör en vip-anmälan

Kontakt

Projektledare: Johanna Bonthron
johanna.bonthron@almequity.se
070-980 44 48