Stäng

På denna webbplats används cookies. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till att vi använder cookies och behandlar dina uppgifter i samband med detta. Mer information hittar du i vår integritetspolicy.

ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad byggstartar 204 förvaltningsbostäder i The Brick, Telefonplan, Stockholm

2020-12-04 Pressmeddelande
Lignum - 3705x1760

ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad byggstartar 204 lägenheter i The Brick, Telefonplan. Projektet Lignum ingår i den affär som ALM Småa Bostad och Svenska Nyttobostäder ingick i somras, vilken totalt omfattar cirka 4 700 enheter och som innebär en lägre risk och en effektivare leverans för ALM Småa Bostad. Byggstarten av Lignum innebär att ALM Småa Bostad har 1 691 enheter i produktion varav 97% är mot förvaltningsmarknaden.  

”Vi är glada att kunna meddela ännu en byggstart av fler kvadratsmarta lägenheter i kommunikationsnära lägen i Stockholm. Lignum är det andra projektet som byggstartas från tidigare kommunicerad affär med Svenska Nyttobostäder. Projektet är också den andra etappen som byggstartas i The Brick-området och vi ser framemot att inom kort fortsätta utvecklingen i området med ytterligare byggstarter” säger Louise Eklund, Affärsområdeschef, ALM Småa Bostad.   

Projektet involverar flera av ALM-koncernens bolag där ALM Småa Bostad utvecklar, 2xA Entreprenad bygger och Svenska Nyttobostäder kommer att äga och förvalta de färdigställda bostäderna. De färdigställda lägenheterna beräknas tillträdas av Svenska Nyttobostäder Q4 2023 och ge normaliserade driftnetton om cirka 25 Mkr.

ALM Småa Bostad omvandlar Ericssons gamla industriområde vid Telefonplan till ett levande bostadsområde med kommersiella bottenvåningar i samtliga kvarter. Området kallas The Brick och Lignum utgör 204 av totalt cirka 1 400 bostäder. The Brick är en väl integrerad del av Stockholm, tack vare närheten till kollektivtrafik, cykelbanor och promenadstråk direkt in till Stockholm city. Området är mycket populärt med flertalet restauranger och bra närservice. Vackra Svandammsparken ligger endast 300 meter bort och sjön Trekanten och Hägerstensbadet på promenadavstånd.

För mer information kontakta:
Joakim Alm, VD, tel 073-396 97 27