Stäng

På denna webbplats används cookies. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till att vi använder cookies och behandlar dina uppgifter i samband med detta. Mer information hittar du i vår integritetspolicy.

ALM Equity AB (publ) tillträder Järntorget Byggintressenter AB

2021-06-30 Pressmeddelande
ALM Equity Stockholmsområdet

ALM Equity AB har idag genom dotterbolaget ALM Småa Bostad AB tillträtt 100 procent av aktierna i Järntorget Byggintressenter AB (”Järntorget”). Köpeskillingen om 1,7 Mdkr finansierats via en kombination av kapitalmarknadsinstrument där 1 Mdkr finansierats via obligationsmarknaden, cirka 0,4 Mdkr finansierats via riktade emissioner av preferensaktier samt en riktad emission av stamaktier på cirka 0,3 Mdkr till tidigare ägare av Järntorget.

”Vi är tacksamma för det stora intresset att investera i ALM Equity, vilket möjliggjort att finansieringen för transaktionen kunde genomföras på kort tid. Extra roligt att Dammskogen Förvaltning AB som huvudägare i Järntorget valt att investera en ansenlig del av köpeskillingen från affären i ALM Equity för att även fortsättningsvis kunna ta del av värdeskapandet från den fina verksamhet som byggts upp i Järntorget. Utöver detta var både emissionerna av preferensaktier och obligationer kraftigt övertecknade.

Förvärvet av Järntorget är ett stort steg i resan för våra Affärsområden att bli ledande inom Projektutveckling, Entreprenad och Förvaltning inom bostadssegmentet i Stockholmsregionen” säger Joakim Alm, VD i ALM Equity AB

För mer information kontakta:
Joakim Alm, VD, tel 073-396 97 27