Stäng

På denna webbplats används cookies. Genom att surfa vidare på webbplatsen samtycker du till att vi använder cookies och behandlar dina uppgifter i samband med detta. Mer information hittar du i vår integritetspolicy.

ALM Equity avyttrar 20 procent av 2xA Entreprenad till verkställande direktör för bolaget

2022-08-19 Pressmeddelande
2A Entreprenad byggnation

ALM Equity avyttrar 20 procent av innehavet i 2xA Entreprenad till Thomas Carlsson, VD i 2xA Entreprenad AB. Transaktionen sker via bolag från båda parter.Transaktionens syfte är att skapa långsiktigt incitament att driva och utveckla entreprenadverksamheten för fortsatt tillväxt.

Aktierna i bolaget som avyttras är uppdelade i stamaktier och preferensaktier med företrädesrätt till avkastning. ALM Equity behåller aktier motsvarande 80 procent av bolaget och dess vinster. ALM Equitys fortsatta ägande ger utöver det företräde till ett preferenskapital om 1 366 miljoner kronor som löper med en årlig avkastning om 3 procent. De aktier som avyttras är stamaktier utan företräde. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 0,8 miljoner kronor och baseras på en extern marknadsvärdering.

”Transaktionen skapar en incitamentsstruktur för fortsatt värdetillväxt av vårt innehav i 2xA Entreprenad. Affären gör att vi delar på resultatet från det värdeskapande som tillkommer utöver preferenskapitalet säger ALM Equitys VD Joakim Alm”

För mer information kontakta:
Joakim Alm, VD, tel 073-396 97 27